
NYHETSBREV
All eyes on you!
Om du inte redan har en dejt kommer du snart att ha det. Du blir garanterat snyggast på Valentine. Just nu har vi ett lyxigt Valentines-erbjudande med 25% på
-
Hair do
-
Lash lift
-
Gelénaglar
Book your look
NYHETSBREV
Ditt nya år börjar idag!
Se till att du är redo att anta utmaningen och nå dina nya mål. Börja redan idag och få 15% rabatt på hela sortimentet*! Perfekt för dig som behöver fylla på med dina favoriter eller för dig som vill prova något nytt. Om du inte vet vad som är rätt för dig, fråga våra experter så får du råd helt kostnadsfritt. De finns tillgängliga alla dar i veckan och hjälper dig att hitta rätt produkt.
Dina mål är våra mål!
Kör igång nu och få 15% rabatt!
INSPIRATIONSTEXT
Maskulint
I höst blickar vi tillbaka på stilikoner som Diane Keaton i Annie Hall och Lauren Hutton i American Gigolo. Dröm dig tillbaka till den tidiga åttiotaltet. En citystil som blandar skräddat, stickat och jeans på ett nonchalant och elegant sätt. Tänk maskulint så hamnar du rätt, stora byxor med hög midja och klassisk trenchcoat.
Dåtidens stora modeikoner klädde sig i herrkostym. Diane Keaton bar Woody Allens kläder i Annie Hall. Lauren Hutton i American Gigolo såg fantastisk ut i Armani, mästaren på just kostymer. En annan modeikon var Brooke Shields. Attityden är självsäker och vuxen. Blanda maskulint snitt med kvinnlig elegans. Hatten är den självklara accessoaren: stor, slokade och alltid på lut.
BLOGG
Fem tips för mer energi!
Ibland är man mer trött och orkeslös, speciellt under den mörkare årstiden. Men det finns enkla knep som alla kan göra för att boosta energinivån. Här är fem tips att prova redan idag, speciellt #5.
1. D-vitamin
Solen är vår största källa till D-vitamin. Tyvärr kan kroppen inte spara D-vitamin så att man efter en solig sommar eller semester har fyllt på förrådet. Vitaminen finns naturligt i fet fisk, kött och ägg. Även om man äter nyttigt eller om man t.ex är vegan kan det vara bra att boosta med extra D-vitamin. Speciellt under den mörkare årstiden då många känner att energin är lägre än vanligt. Du kan läsa mer om fördelarna med D-vitamin här.
2. Rör på dig
Träning i all form är nyttig och gör dig piggare men det finns annat du kan göra än att svettas på gymmet. Klassikern är att ta trapporna istället för hissen, hoppa av en hållplats tidigare och ta en promenad på lunchen. Jobbar du stillasittande på kontor kanske du kan uppmana arbetsgruppen att ta en gemensam rörelsepaus. Några minuter där ni rör er och stärker kroppen tillsammans med enkla övningar.
3. Käka mellis
Det är inte bara växande barn som behöver äta mellanmål. När energin sjunker är det bra att fylla på i form av snacks, men vi pratar långsamma kolhydrater som håller dig pigg längre. Det kan vara nötter, frukt, och råkost. Bullar och sötsaker som brukar förknippas med eftermiddagsfika ger bara kortsiktig energi och bör helst undvikas.
4. Andas
Stress och oro gör oss trötta och spända. Att stänga av mentalt i några minuter gör att du återfår lugn, fokus och energi. Ta några minuter och bara fokusera på din andning. Känn hur lungorna fylls och töms på luft, försök att inte tänka på något annat än just andetaget. Efter någon minut märker du att ditt fokus har skiftat och du bör känna dig lugnare och piggare. Att andas rätt hjälper även till att sänka blodtrycket och balansera nervsystemet.
5. Sätt på din favoritlåt
When all else fails - sätt på din favvolåt och rocka loss. Sjung med! Vare sig det är Rammsteins Du hast - eller Beethovens 12:e symfoni som får igång dig, så är det just din inlevelse som ger dig energi. Vare sig du dansar, sjunger, spelar luftgitarr eller låtsas dirigera. Gör det med hjärta så kommer glädjen och energin på köpet.
ARTIKEL
Vinna eller försvinna - vikten av sökmotoroptimerat innehåll
Idag räcker det inte med att ha en snygg sajt och en närvaro på sociala medier. Syns du inte på första sidan på googles sökresultat så finns du i princip inte. Färre och färre har idag tid eller ork att ta sig till sidan två eller tre, detta gäller framför allt på sök gjorda i mobilen. Vill du synas på googles första sida, så måste din sajt vara sökmotoroptimerad.
Sökmotoroptimering handlar om att tala om för google att din sajt är full med relevant och uppdaterat innehåll som matchar en viss sökning. Det finns flera sätt att jobba med seo (search engine optimization). On-page, dvs sajtens struktur, urler och innehåll. Sen finns det länkar som är ett kapitel för sig och så off-page seo som handlar om att optimera från ett tekniskt perspektiv.
Vikten av relevant och optimerat innehåll
Att bygga en stabil seo-grund att stå på, är helt avgörande för hur din sajt kommer att rankas bland sökresultaten. Det är viktigt att varje sida har unikt och optimerat innehåll som hjälper google att hitta dig. Ju mer tid du kan lägga på att justera din sajt med allt ifrån metadata, innehåll och optimerade bilder, desto lättare är det för google att kunna läsa av och ranka sajt efter relevans.
Se alltid till att optimera ditt innehåll och var noga med hur du arbetar med:
-
Metadata
-
Rubriker och struktur
-
Bilder och alt-taggar
-
Duplicerat innehåll
-
Relevans
-
Länkar
Seo ingen quickfix
När din sajt är optimerad, ser du till att hela tiden fylla den med nytt relevant innehåll för att visa att du har en levande sajt. Här kan du arbeta med t.ex ett nyhetsflöde som du själv skriver, en blogg, en guide eller eventuella rekommendationer från nöjda kunder.
Google gör även skillnad på säljsidor t.ex produkter i en webshop och informativt innehåll som en guide till hur produkterna används eller en inspirerande blogg. Informativt innehåll väger tyngre än säljande.
Vem skriver du för?
Det är lätt att fastna i att tänka sökord, metadata och länkar och glömma bort att du faktiskt skriver för människor. Därför är relevansen i ditt innehåll jätteviktigt. Din besökare har kommit till dig från google för att den sökt på något specifikt. Om ditt innehåll inte handlar om just detta “studsar” besökaren tillbaka till sökresultatsidan. Du har tappat en potentiell kund och google ser din sajt som mindre relevant.
Sidan måste vara strukturerad med tydliga rubriker som lockar till läsning och bilder som förstärker texten och ger ett luftigare intryck. Texten ska vara lättläst och skriven utan jargong eller krångliga ord. Hjälp dina läsare att hitta det som de sökte efter på google.
Sökord och semantik
Long-tail, d.v.s när en hel mening används som sökord är också viktigt att ta hänsyn till. Inte minst numera när röstsök blir allt vanligare. Du frågar din smartphone om t.ex. “Pizzerior i Vasastan” och den gör ett googlesök åt dig.
Semantic seo är ett lite nyare begrepp som innebär att du använder ord i samma genre som dina sökord så att de bildar en semantisk länk. T.ex tandborste, tandkräm, andedräkt, munhygien, karies etc alla dessa ord är relaterade till munnen och munhygien och hjälper på så vis varandra att bilda relevans.
Slutligen
Dina texter ska leda till önskad handling. När du väl fått trafik till din sida, så vill du att din besökare ska göra något. Det kan vara att ladda ner en guide, göra ett köp eller påbörja en prenumeration. För att det ska ske, behövs återigen tydligt och relevant innehåll som talar om för besökaren vad hon eller han ska göra. Du kan läsa mer om hur vi jobbar med konverteringsoptimerat innehåll här.
ARTIKEL
Den brokiga vägen till babylycka
Johanna och Birger blev gravida med hjälp av surrogat. Efter flera ofruktsamma försök i privat- och landstingets vård hittade paret en oväntad lösning. De åkte till Indien och fick hjälp av en surrogatmamma.
Johanna och Birger, två entreprenörer i yngre medelåldern, bar på en önskan om att bilda familj. Paret hade försökt bli gravida på naturlig väg under en längre tid innan de bestämde sig för att söka hjälp. De ställde sig i kö hos Landstinget och medan de väntade på sin tur tog de kontakt med en privat vårdgivare, Sophiahemmet. Efter en utredning gjorde de tre stycken IVF behandlingar (provrörsbefruktningar). Den första behandlingen gav inga resultat p.g.a. medicinsk felbehandling, de andra två försöken gick bättre, men trots det lyckades inte Johanna bli gravid.
Vid det här laget var det deras tur i landstingskön och paret åkte hoppfulla till Huddinge och Karolinska Institutet. Med tillgång till alla nya rön och senaste forskningen skulle de väl ändå lyckas bli gravida? Här gjorde paret hela tre IVF-försök till, som alla tyvärr misslyckades. De hade då försökt totalt sex gånger och insåg smärtsamt nog att de inte skulle få barn med hjälp av IVF. De valde då att försöka med äggdonation. Johannas syster ställde upp som donator, äggen befruktades med Birgers spermier och placerades i Johanna. Men tyvärr blev inte Johanna gravid och de började känna sig mer och mer förtvivlade.
En annorlunda metod
Johanna och Birger började söka andra vägar till föräldraskap än att själva bli gravida. Via en god vän och läkare fick de höra talas om organisationen surrogat.nu. De blev nyfikna och gick på ett möte arrangerat av ett annat par som själva hade använt sig av en surrogatmamma för att bli föräldrar. Metoden är ännu inte laglig i Sverige men finns att tillgå i många andra länder.
Mötet med surrogat.nu ingav förtroende och Johanna och Birger började fundera på om det kunde vara lösningen på deras ofrivilliga barnlöshet. Ju mer de tänkte på surrogat desto bättre kändes det och till slut kändes det helt rätt.
De gick tillbaka till Karolinska Institutet för att rådfråga sin läkare om surrogat. Eftersom det inte utförs eller är lagligt i Sverige kunde han inte ge dem några råd eller svar. Men när de insisterade kunde han ändå ge dem vissa riktlinjer om vad de skulle tänka på. Så kom det sig att Johanna och Birger kontaktade Rotundakliniken i Indien, samma klinik som grundarna till surrogat.nu hade använt sig av.
De fick direkt svar från kliniken, med information om hur processen skulle gå till. Först skulle en lämplig äggdonator hittas och därefter skulle en lämplig surrogatmamma hittas. De fick välja mellan ett femtontal kvinnor utifrån fotografier. Den enda informationen var kvinnornas längd, vikt, blodgrupp och hur många barn de hade fött.
Därefter var det dags för Birger att flyga ner till Mumbai. Där injicerades hans spermier i äggen från donatorn. Tyvärr utvecklades inte de befruktade äggen till embryon. Återigen besvikelse och sorg hemma i Stockholm. Men parets starka barnlängtan fick dem att fortsätta med ytterligare ett försök. En ny donator valdes ut och nu såg det hoppfullt ut.
Nära att ge upp
Men det gick inte den här gången heller. Surrogatmamman blev inte gravid. I sin sorg ringde Johanna en morbror som är läkare. Hon berättar att hon grät förtvivlat och undrade varför de inte kunde få turen med sig på sin sida, varför kunde de inte bli gravida? Hennes morbror bad henne då att fundera på om de skulle sluta med försöken. Turen skulle kanske aldrig komma och det var påfrestande för paret att hela tiden slitas mellan hopp och förtvivlan.
Så när kliniken i Indien hörde av sig igen och frågade om de ville göra ett tredje försök tackade Birger nej. Men Rotundakliniken gav inte upp på Johanna och Birger. De trodde på dem som par och som föräldrar och bad dem att inte ge upp sin dröm om en egen familj. De återkom även med en ny matchning, en kvinna de trodde skulle passa paret och som hade donerat ägg tidigare som alla hade slutat i graviditeter.
Med klinikens föreslagna donator och en passande surrogatmamma skulle processen göras om ännu en gång, på Johannas födelsedag. Hon berättar att hon hela tiden har letat efter en mening med deras kamp och efter ett tecken. Så när kliniken föreslog hennes födelsedag så tog de det som ett tecken att de skulle bli gravida och bestämde sig för att försöka en sista gång. Två veckor efter insemineringen bekräftades surrogatmammans graviditet och Johanna och Birger vågade äntligen börja hoppas på en framtid som föräldrar.
Professionellt och tryggt
Kontakten med Rotundakliniken var mycket professionell. Rapporter om fosterutvecklingen och hur surrogatmamman mådde kom regelbundet var tionde dag. De fick även en dvd med ultraljud. Paret kände stort förtroende för personalen och speciellt för Dr Anita, en auktoritet på surrogatfödslar och ett fantastiskt stöd för paret under hela graviditeten. Tio dagar innan beräknat födelsedatum flög de så ner till Mumbai. Som ytterligare ett tecken så kom lille Enzo till världen på Birgers födelsedag.
Han kom till på mammas födelsedag och föddes på pappas, Johanna och Birgers efterlängtade barn. Hemma i Stockholm är det genuin babylycka som råder. Enzo är bara några månader gammal och hans föräldrar är mäkta stolta.
”När vi träffar vänner så har vissa av dem barn som börjar bli vuxna och här sitter vi med vår lilla bebis - vi är sista paret ut i vänkretsen.”
Säger Birger leende med lille Enzo sovande i famnen.